Necesitate de publicitate sau doar teste idioate?

Singura revistă pe care o cumpăr de ceva ani de zile este AutoBild. Nu-mi plac ProMotor sau Top Gear pentru că se axează prea mult pe partea de lifestyle și mai puțin pe testele propriu-zise. Colaborarea lor cu AutoBild Germania le aduce teste care pe plan local nu vor fi făcute vreodată.

Să revenim la ideea articolului. În ultimul număr al AutoBild pe 2012 și primul pe 2013 sunt prezentate o serie de teste făcute de filiala locală.

A. Chevrolet Aveo 1.2 86 LT+ vs Dacia Logan 0.9 TCe Laureate vs Kia Rio 1/2 Comfort vs Skoda Rapid Elegance 1.2 TSI. Câștigător a ieșit modelul Skoda Rapid. Care-i problema?

Păi hai să vedem prețurile: 10.715 euro pentru Chevrolet vs 10.850 de la Dacia vs 12.298 de la Kio Rio și 16.119 euro de la Skoda Rapid. Diferența este URIAȘĂ. Prin prisma prețului nu poți pune Skoda Rapid lângă modelele amintite anterior. Este ca și cum eu aș face o comparație între Galaxy S III Mini și Galaxy Note II și aș spune că Note II este mai bun. FAIL major. O să vedeți că la comparativul pe motorină este și mai și.

B. Chevrolet Aveo 1.3 D 95 LT+ vs Dacia 1.5 dCi Laureate vs Skoda Rapid Elegance 1.6 TDI și prețurile 11.815 euro vs 12.250 euro vs 20.092 euro.

Se pare că ei nu au înțeles un lucru extrem de simplu. SKODA RAPID NU ESTE UN MODEL LOW-COST.

Înțeleg că în numărul pe decembrie au avut un supliment legat de Skoda Rapid și o fi o necesitate de publicitate, dar nu ai cum să-ți proștești publicul în asemenea hal. Un tip care-și permite Skoda Rapid o va cumpăra nu pentru că a ieșit în testele astea mai bine decât Logan sau Chevrolet ci, pur și simplu, pentru că se potrivește bugetului său care nu-i gândit pentru un low-cost veritabil.

Apreciez munca redactorilor AutoBild, dar parcă mi-aș dori un pic de mai mult discernământ când tragem concluziile.

top