LG Optimus G Pro - primele informații

LG urmează să prezinte noul său vârf de gamă pe anul în curs. LG Optimus G și LG Nexus 4 nu au ajuns în mod oficial în țara noastră nici la ora actuală. La Nexus 4 înțeleg că ar fi o problemă legată de prețul practicat. Știți că Google subvenționează prețul din unele state situate în vestul Europei și America de Nord. Astfel că pe acolo este vândut cu 299 / 349 dolari sau euro în funcție de spațiul de stocare: 8 sau 16 GB. La noi ar fi peste 2000 de lei și nu au ajuns la o înțelegere cu operatori de telefonie.

LG Optimus G Pro în varianta internațională
Totuși, LG Optimus G Pro ajunge pe web în mod neoficial cu câteva imagini și o listă de specificații:

- display de 5.5 inch cu rezoluție FHD / 1920x1080 pixeli, tehnologie IPS-LCD;
- procesor Qualcomm Snapdragon quad-core la 1.7 GHz, 2 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și suport pentru microSD de până la 64 GB;
- Android 4.1 Jelly Bean;
- LTE;
- cameră foto de 13 Megapixeli și frontală de 2 Megapixeli;
- baterie de 3140 mAh.

Prin display-ul de 5.5 inch pare a fi mai degrabă un rival pentru Samsung Galaxy Note II și liga nouă de phablete ce va debuta în 2013. Samsung Galaxy S IV, noul HTC de top sau Sony Xperia Z s-au cantonat la o diagonală a ecranului de 5 inch. Bine că au pus și o baterie ceva mai mare care ar trebui să ofere o autonomie destul de ok, oricum display-ul cu rezoluție FHD și procesorul supratactat vor cere un tribut serios pe partea de consum rapid al acumulatorului.

LG se grăbește ca de obicei în anunțarea produselor, așa că și LG Optimus G Pro s-ar putea să-l vedem la MWC Barcelona 2013, dar pe plan local cred că vor mai trece luni bune având în vedere și contextul în care am început acest articol.

Sursatop