Google și magazinele sale de retail

Compania americană se pregătește a-și deschide primele magazine. Asta se va întâmpla destul de repede după cum afirmă zvonurile de pe blogurile tech din dot com.

Observați cum Google merge pe urmele Apple, într-un fel.

2001 - primul Apple store deschis SUA;
2004 - Apple Store debutează și în Europa, Londra este orașul ales;
2007 - lansarea iPhone și a sistemului de operare iPhone OS devenit iOS;
2008 - primul telefon cu Android intră în piață;
2010 - primul smartphone Android de sub sigla gamei Nexus, gamă făcută să ruleze Android în stadiu nativ. Au ales să colaboreze cu HTC - Google Nexus One, Samsung - Nexus S și Galaxy Nexus (2010 și 2011), LG - Nexus 4 în 2012.
2013 - pregătire pentru lansarea primelor magazine în SUA.

Și-au dat seama că au nevoie de un teren de joacă, un loc în care să-și prezinte produsele astfel încât să ofere o experiență fără cusur. Au și ce să adune într-un singur loc: gama Nexus, accesoriile pentru aceste produse, laptopurile cu Chrome OS.

Google a crescut frumos și trebuie să-și asigure viitorul, să atragă o clientelă și mai mare către smartphone-urile și tabletele lor. Știți că cu greu au ținut pasul la cererea de LG Nexus 4 de pe piețele în care acest telefon a fost vândut prin Google Play la un preț subvenționat de 299 dolari / euro și 349 dolari / euro, în funcție de spațiul de stocare (8 sau 16 GB). Prețurile în euro sunt valabile în țările din vestul Europei, iar cele în dolari pentru SUA.

Din păcate, un store Google în România nu cred că va sosi în următorii 5 ani de zile. Suntem o piață prea mică atât pentru Apple cât și pentru Google. Măcar dacă s-ar putea prin Google Play să avem acces la produsele lor precum Google Nexus 10 sau Google Nexus 4. Utilizatorul român nu consumă prea multe aplicații cu plată ca să se merite investiția gigantului american. Deocamdată.

top