De ce a USL a pierdut referendumul?

Este clar că nu va fi atins cvorumul de 50% pentru ca referendumul de suspendare al lui Traian Băsescu să fie valid. USL s-a comportat ca un novice în politică și nu au reușit să livreze un mesaj unitar, nu au reușit să canalizeze furia existentă latent împotriva regimului care a condus România în ultima perioadă.
1. USL nu a avut o strategie coerentă pe online;
2. USL nu a știut să se adapteze din mers, să contraatace la mesajele lui Băsescu care încă odată le-a administrat o lovitură de grație;
3. Crin Antonescu s-a comportat stupid, nu a fost președintele așteptat de întreaga masă a oamenilor. Trebuia să facă un singur lucru. Să spună în continuu: MERGEȚI LA VOT ! MERGEȚI LA VOT ! MERGEȚI LA VOT! Nu a făcut asta, a intrat în clinciuri verbale, s-a comportat foarte ciudat. S-ar putea să-și fi compromis șansele de a fi președinte și chiar nu-mi pare rău.
Totul a ținut de strategie. USL s-a bazat pe faptul că lumea îl urăște pe Băsescu și că vor veni la vot. În politică trebuie să ajungi a fi în ofensivă, trebuiau să transmită un singur mesaj și să evite jocul de uzură, tactica pe gherilă pe care Băsescu și ai lui au ajuns a o practica cu grație.
4. Grabă în schimbarea legilor, săptămâna de foc. Acolo a fost clară o anumită grabă, o fervoare nelalocul ei,  au ajuns să fie furați de val și să nu vadă implicările faptelor lor.

Schimbarea va veni, dar peste 1 an și jumătate când situația României se va înrăutăți și mai mult.

PS: Prim-ministrul Ungariei ar trebui să devină persoană non-grata. Nu poți să te implici în referendumul din altă țară. Oricum, era clar că de la comunitatea maghiară nu va participa nimeni. Nu-i interesează așa mult ce este în țară, iar regimul Boc le-a oferit tot ce-și puteau dori.Cum votezi la referendumul de suspendare?

Urmează să avem referendum pentru suspendarea președintelui peste 2 - 3 săptămâni. Sunt curios ce opinie aveți și cum veți vota. Întrebarea va fi: Sunteți de acord cu suspendarea președintelui Traian Băsescu?

Votati pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu?

  
pollcode.com free polls Voucher eMAG la un preț foarte bun

De data asta este al meu. Valorează 390 lei și îl dau cu 310 lei. Mai multe detalii pe emildragota@gmail.com.   Orice like, tweet sau +1 este de ajutor. Vă mulțumesc pentru că de fiecare dată le-am vândut foarte repede și asta nu se putea fără ajutorul vostru. 
S-a dat. Mulțumesc frumos.

top