Este duminică, am o groază de treabă și, totuși, m-am gândit să scriu un articol mai aparte. Mă ocup de mare parte din review-urile de pe Gadget.ro, mereu am încercat a învăța câte ceva din dot com, dar și în țara noastră sunt persoane care se pricep. Nu-mi este rușine să spun că mai am de învățat, nici timpul nu mă ajută. Mereu sunt în mare grabă, dar despre asta într-un alt articol.

Credit foto

O să încerc a răspunde la întrebarea din titlu. Normal că sunt subiectiv 100%, iar dacă aveți alte idei sau alte persoane cunoscute mi le puteți prezenta, cu ghilimelele de rigoare, în rubrica de comentarii. Ordinea este aleatorie și greu de tot s-ar putea face un top.

Alex Stănescu - review-urile video de pe Mobilissimo.ro cât și de la Zona IT, emisiunea de care s-ar putea să fi auzit fiind difuzată pe TVR2 și TVR HD. Prezentările sale sunt foarte detaliate, zeci de minute în care telefonul este întors pe toate fețele, prezentările scrise sunt consistente.

Radu Dumitru - blogger pe nwradu.ro. Începuse un proiect interesant numit mobbi.ro, dar timpul cred că nu i-a permis să-l dezvolte mai mult. Testează de la imprimante până la telefoane și tablete de top. Review-urile sale ies în evidență prin faptul că explică device-ul foarte bine, aduce și o parte video, destul de lungi și pline de informație.

Ionuț Bălan - se ocupa de testele de telefoane și tablete la Chip.ro, acum a lansat un proiect online numit Mobzine.ro. Recenziile sale sunt elaborate, nu se axează pe partea video ci pe text. Sunt împărțite în slide-uri, bine organizate.

Tudor Badica / Monstru Lab - echipa Lab501 este recunoscută pentru review-urile sale de amploare. Mai multe detalii despre munca lui pe next.lab501.ro. Aștept să-i văd și cu partea video. Ideea este că pe la ei găsești absolut tot despre telefonul respectiv, cel mai complet review organizat în zeci de slide-uri, la propriu.

George Buhnici buhnici.ro și cunoscut pentru emisiunea iLikeIT de la Pro TV. Se axează pe partea video și are mereu cel mai noi gadgets. Prezentările de la TV sunt axate pe partea de show, dar pe blogul său aduce review-uri destul de ample și întoarce telefonul pe toate fețele.

Bogdan Petreimidoresc.ro și înainte scria și pe zf.ro. Acum nu știu sigur dacă mai pune articole și pe celebra sursă de informații business din dot.ro. Cel mai mult îmi plac fotografiile de produs pe care le face, se vede că se pricepe. Review-urile sunt ușor de parcurs, axate pe ce este important, dar să nu credeți că au 5 - 6 rânduri și gata.

Voi pe cine mai cunoașteți? 

Într-un alt articol o să vă cer opinia vis-a-vis de cum trebuie să fie un review - scurt sau lung, cu text mai mult sau cu un video scurt și cuprinzător. Sunt atâtea variante.

top