Am avut și încă mai funcționează - ASUS X51R, un laptop cu vechime. Cred că l-am cumpărat acum vreo 5 - 6 ani de zile. În ultimii 2 - 3 ani nu prea l-am mai folosit. Aveam un HP de la serviciu și s-a nimerit să testez tot felul de portabile prin intermediul gadget.ro. Mi-au trecut prin mână: Sony, ASUS, HP, Dell, Maguay.ASUS U32V l-am primit în urmă cu câteva zile, exact înainte de Webstock 2012 și acolo mi-a arătat prima sa caracteristică care-l face de achiziționat - autonomia. A ținut 8 ore și la final mai arăta aprox. 15%. Cele 10h inscripționate pe eticheta sa nu sunt doar ca marketing ci pot fi atinse cu setările cuvenite.

La specificațiile sale tehnice nu mă opresc decât la câteva elemente cheie:

- procesor Intel Core i5-3210M la 2.56 GHz, 8 GB memorie RAM, 750 GB spațiu de stocare;
- placă grafică dedicată NVIDIA GeForce 630M cu 2 GB memorie inclusă;
- ecran de 13.3 inch cu rezoluție 1366x768 pixeli, diagonala mea preferată și soluția de compromis între portabilitate și spațiu de lucru util;
- 1.86 kg.

Touchpad-ul și tastatura sunt pe gustul meu, sunt critic din acest punct de vedere pentru că scriu zilnic câteva articole și ar fi aiurea să am o tastatură care să mă deranjeze.

Prețul - 3000 de lei pe la evoMAG.ro în configurația cu un HDD de 500 GB și 4 GB memorie RAM, fără sistem de operare preinstalat.

Aștept Black Friday - 23 noiembrie și poate ajunge la ofertă ca să nu-mi pară rău că l-am cumpărat de acum cu un anumit preț. Am înțeles că anul acesta va fi un Black Friday de amploare și mult mai bine pus la punct decât cel de anul trecut.

De ce achiziționez ASUS U32V?

- putere de procesare suficientă pentru ce am eu nevoie;
- portabilitate și autonomie de top;
- design plăcut cu materiale de calitate, tastatură cu care m-am obișnuit rapid.

Ce mi-ar fi plăcut să ofere în plus spre a fi perfect?

- tastatură iluminată;
- display cu rezoluție la 1080p;
- sistem de operare preinstalat;
- SSD în loc de HDD.

Ultimele două se pot rezolva. O licență de Windows 7 costă în jur a 450 - 500 lei și cu siguranță îi voi pune un SSD de 60 - 120 GB.

top