Marea problemă a Android

Update-urile.

Aici este izvorul a numeroase nemulțumiri în ce privește sistemul de operare Android, powered by Google. Vor trebui să găsească o soluție. Este o diferență de performanță așa mare și între 4.0.4 Ice Cream Sandwich și 4.1.1 Jelly Bean. Nu mai zic de telefoane blocate la 2.2 Froyo sau 2.3 Gingerbread, deși în urmă cu mai puțin de un an erau poziționate ca vârf de gamă.


Microsoft cu Windows Phone 8 dorește să implementeze aceeași interfață indiferent că ai în mână un Nokia, HTC sau un Samsung. Companiile care fabrică telefoanele nu vor putea să le individualizeze, să le pună un UI customizat. Asta ar permite ca update-urile software să fie oferire centralizat, pentru a scăpa de etapa existentă în Android când fiecare companie primește un PDK cu cea mai nouă versiune și trece timpul până când se hotărăsc să-l pună pe o serie de telefoane din portofoliu, începe optimizarea, adaptarea la UI-ul lor și în cele din urmă dau declarații că o serie de modele nu se descurcă ok și nu vor primi update.

La iOS, lucrurile sunt mult mai simple. Și iPhone 3GS din 2009 va primi iOS 6, nu există niciun telefon Android care să se laude cu așa ceva, doar Samsung Nexus S de la final de 2010 care a primit 4.1.1 Jelly Bean de la mijlocul lui iulie, din primul lot de telefoane și tablete cu update la softul cel mai nou al Android. Asta pentru că face parte din seria Nexus.

Toți cei care-și doresc update la timp așteaptă seria Nexus pe 2012, ar trebui să vină la final de an și să aducă mai multe modele de la LG, Motorola, etc.

top