Evenimentele Samsung, Nokia, Amazon, Motorola

Avem o toamnă care a început în forță din punct de vedere al tehnologiei mobile. A fost IFA Berlin 2012 cu zeci sau chiar sute de produse noi (telefoane, tablete, televizoare, camere foto, portabile, etc), a urmat Nokia World pe 5 septembrie, evenimentele Amazon și Motorola de pe 6 septembrie.

Urmează Apple pe 12 septembrie - cireașa de pe tort și HTC pe 19 septembrie. Subiecte nenumărate s-au făcut pentru blogurile / site-urile de tehnologie.

Mai jos dați de fiecare evenimente în parte:

1. Samsung Mobile Unpacked 2012 dinainte de IFA Berlin 2012
Evenimentul Samsung a fost centrat pe lansarea phabletului Samsung Galaxy Note II care se poate spune că a derivat din Samsung Galaxy S III atât ca design cât și hardware. Tangențial au fost prezentate și tabletele Samsung cu Windows 8 și Windows RT, smartphone-ul Samsung ATIV S cu Windows Phone 8.

S-a mizat mult pe cuvântul originalitate. Nu prea a picat bine după ce au pierdut procesul cu Apple și s-au ales cu obligația de a vira 1 miliard de dolari în contul lor. Totuși, Samsung a realizat un eveniment măreț într-un spațiu mare. S-a văzut că organizarea a fost excelentă.

 

2. Nokia World 2012
Nu știu de ce, dar mă așteptam la mai mult de la Nokia atât din punct de vedere al telefoanelor aduse la prezentarea din New York cât și la eveniment în sine. Totul părea înghesuit, s-au plimbat numeroase personaje spre scenă. Mesajul lor nu mi s-a părut a fi clar. Au fost și probleme tehnice, asta nu pică bine atunci când aduci cei mai buni oameni din zona tech spre a le prezenta produsul tău care se dorește a fi revoluționar.

Acestea sunt opiniile mele, dar dacă nu l-ați văzut full aveți mai jos înregistrarea:3. Amazon și prezentarea Kindle
Recunosc că nu am mai văzut nicio lansare prezentată de către CEO-ul Amazon - Jeff Bezos, dar m-a impresionat. Un singur om a fost capabil să prezinte totul și au fost 4 device-uri: noul Kindle, Kindle Fire HD, Kindle Fire HD 8.9, Kindle Fire 8.9 4G LTE + o gamă de servicii și funcții.

Este și cel care a fondat Amazon.com, tot respectul pentru un tip care se pricepe și nu a lăsat un subaltern să urce pe scenă pentru asta sau să facă ca Stephen Elop care a intrat câteva secvențe la început și sfârșit. Mare lucru să ai un om care să înțeleagă produsele atât de bine. Acum îmi dau seama și de ce Amazon a urcat așa sus, au un fel de Steve Jobs al lor în persoana lui Jeff Bezos. Mi-aș fi dorit să-i dea și ei un nume la eveniment, ceva prin care să se individualizeze, să-l facă periodic.4. Motorola și prezentarea noilor telefoane din seria RAZR
Nu am văzut decât finalul evenimentului la vremea respectivă și mi-a părut rău, a fost în direct pe YouTube. Apreciez evenimentele transmise live. M-am săturat de cei care procedează precum Apple și nu dau live video ci doar filmarea la final de eveniment. Sunt site-uri care fac un streaming foto + informație de calutate, dar nu se compară cu video de la fața locului. Să te lase să-ți formezi singur o impresie. Samsung a dat live și a funcționat perfect, la Nokia au fost probleme și prima parte am pierdut-o pentru că nu vroia să se conecteze, rușinică pentru asta, mai ales că ei au parteneriat strategic cu Microsoft care se laudă cu cele mai bune servicii de cloud world wide.

Evenimentul Moto a fost făcut în colaborare cu Verizon Wireless, rețeaua de telefonie care vinde gama Droid a Motorola în SUA. Bine că au fost anunțate și RAZR M + RAZR HD pentru Europa.Și merită a trage o concluzie la final.

A. Cum ar trebui să fie un eveniment de lansare din zona tech?

- spectaculos, un show pe care să-ți placă să-l vezi. Să se vadă dorința celor prezenți de a epata în sens pozitiv, bucuria de a fi pe scenă;
- să fie transmis un mesaj clar și să nu fie prezentat de mai mult de 1 - 2 - 3 persoane;
- spațiu mare, demo-urile pe înțelesul tuturor și să nu se rezume doar la hardware, aplicații / servicii noi care să atragă;
- live video de la fața locului pentru cei interesați din întreaga lume;
- structurat, să se vadă clar ce au vrut să prezinte, să delimiteze hardware-ul de software în prezentare.

B. Clasamament ad-hoc. 
1. Samsung
2. Amazon
3. Motorola
4. Nokia.

Cum ți s-au părut evenimentele amintite mai sus?

top