Atenție la Dell N5110

O colegă și-a cumpărat un Dell N5110 în aprilie 2012 și după doar câteva luni mă sună și-mi spune că laptopul nu mai pornește, niciun LED nu se mai aprinde în afară de cel al încărcătorului. Sunt sigur că a avut grijă de el, la maxim, este învățătoarea și ținea la el foarte mult.


Modelul este Dell N5110 cu Intel Core i5-2450M, 6 GB memorie RAM, 320 GB spațiu de stocare, NVIDIA GeForce GT525M cy 1 GB memorie dedicată. Nu se poate spune nimic de software pentru că a optat și pentruo licență de Windows 7 Home Premium pe 64 bit. Tot pachetul s-a dus pe la vreo 3100 de lei.

Am început să mă informez pe web și am remarcat că nu este singura în această situație. Înțeleg că dacă nu mai face niciun zgomot ar fi de la placa de bază, sunt chiar curios să aflu diagnosticul. Culmea este că atunci când l-am luat la mine, a pornit, se auzea coolerul, s-a aprins și butonul de power. Încerca să pornească, dar nu era afișat nimic pe display.

Apropo, la eMAG pentru a intra în funcțiune certificatul de garanție trebuie să completați un formular pentru serviciul Pick Up & Return. Se dă un cod denumit RMA ce trebuie menționat când trimiteți coletul, alături de copie de pe factură și certificatul de garanție în original, plus laptopul în cutia cu care a fost livrat.

Este prima mea problemă de gen și vă țin la curent, mă interesează mai ales care-i defecțiunea lui N5110 dacă întradevăr a picat placa de bază așa dintr-o dată.

Am avut două modele la test de la Dell, propuse în gama de top - XPS 15z și Inspiron cu displau la 1080p care nu mi-au făcut niciun fel de problemă, impresiile fiind pozitive.

top