De-a lungul timpului s-a creat impresia în rândul prietenilor că mă pricep în ce privește gadget-urile, din moment ce scriu și testez zilnic pentru gadget.ro. :) Au apelat mulți dintre ei să le fac o recomandare în caz de  achiziție a unui laptop, telefon, etc.

Ultima dată am cumpărat un portabil Acer TM5744 de la eMAG. Era un fel de best price la suma alocată de colega mea - display de 15.6 inch, Intel Core i3, placă grafică integrată, 8 GB memorie RAM, 320 GB spațiu de stocare, 1699 lei.

Vine comandat, totul bun și frumos, las cele vreo 4 zile până a venit, deși eMAG când lucra cu Fan Curier livra produsele aflate în stoc direct a doua zi și aici la mine, 70 de km la nord de București.

Încerc să instalez Windows 8, fac stick flash USB bootabil. Dau de un set de erori,  stric un stick. Fac pe al doilea încerc ambele variante pe 32 sau 64 bit. Încerc să pun Windows 7, șir de erori. Nu mai spun că laptopul vine cu MeeGo, cea mai tâmpită variantă dedusă din Linux cu putință. Pe site-ul eMAG spune că aduce Linux și mă așteptam la o variantă în genul Ubuntu și nu la MeeGo care și pe site-ul oficial urcă până la maxim NETBOOK-uri și nu la NOTEBOOK-uri.

Apelez la cel mai vechi cd de prin casă cu XP, culmea aici merge să-l instalez, dar nu mă lasă să pun Windows 8 sau 7, plus că mereu dam aleator de vașnicele ecrane albastre - blue screen of death.

Mă las păgubaș, dau colegei laptopul și se duce la un service. Problema era de la memoria RAM. Laptopul avea 4 GB memorie RAM la 1066 MHz, iar eMAG a suplimentat cu alți 4 GB de proveniență Kingmax, dar la 1333 MHz după cum se vede și în imagine.

Poate că nu-i mare lucru această greșeală, deși am să-i contactez să-mi trimită memoria ok, dar uite cum poți să pierzi timp și să te încarci cu energie negativă când un Dorel nu-și face treaba. Mai ales că de la eMAG mă aștept la profesionalism maxim.top