Cele două șanse ale lui Crin Antonescu

Nu urmăresc știrile și nici emisiunile de seară cu seară de pe televiziunile care organizează dezbateri politice. Nu am timp și nici chef să văd dejecțiile mentale ale unor persoane îndoctrinate în ultimul hal.

Îmi aduc aminte alegerile parlamentare și fata morgana numită Crin Antonescu. A fost o supriză plăcută când în primul tur a adunat multe dintre voturile celor de la oraș, ale intelectualilor. Toți cei din jurul meu votaseră cu Crin Antonescu, dar în turul 2 s-au dus Traian Băsescu și Mircea Geoană cel idiot care făcea o vizită la mogulul Vântu cu 2 zile înainte de ziua importantă, permitea lui Băsescu să lovească în ultimul ceas. În fine, altă mâncare de pește.

Crin Antonescu părea alternativa fezabilă pentru alegerile următoare de președinte. Era și pe linia cu escu: Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Glumesc.

Și-a dat arama pe față de când a fost numit președinte interimar. Avea două alternative mult mai bune decât să distrugă bruma de credibilitate de care se bucura:

1. Să refuze a deveni președinte interimar și să motiveze asta prin dorința de a fi președinte ales și să ajungă la Cotroceni doar prin votul poporului ar fi fost de efect. L-ar fi invitat la Antena 3 - Sinteza Zilei și fără să fie președinte interimar, putea să devină co-prezentator că tot îi place să dea pe sticlă, etc.

2. Să accepte funcția, dar să fie un președinte care să impună clasă, un discurs realist, fără să intre în pielea unui politican cu cojones, fără să fie un Băsescu mai stupid, fără să vocifereze ca un Vadim scăpat la Cotroceni că toate țările sunt împotriva noastră, că Merkel și Obama sunt prost informați. Astea sunt prostii care poate numai Radio Șanț le crede - cei de la sat, publicul Antenelor și nici ei nu dau dovadă de atâta credulitate. Numai tâmpit să crezi că 7.5 milioane de oameni au fost alături de tine ca și cei care au ieșit astă iarnă în București să scandeze împotriva lui Băsescu. Lumea a ieșit pentru că este nemulțumită economic  și  de întreaga clasă politică. Nu că se consideră aproape de Antonescu și Ponta. Vax albina.

Din păcate, prostia lui Antonescu, Ponta și Băsescu se va reliefa împotriva noastră. România pare acum afară ca o democrație necizelată, periculoasă, prea tânără și cu tendințe autoritare, fără o justiție echidistantă, o economie aflată în coadă de pește, o corupție generalizată pe toate planurile. Toate astea ies la iveală și șansele de a ne redresa sunt zero.

Nu vom avea niciodată un om politic 100% echidistant, capabil să fie un președinte al tuturor românilor. Asta-i clar.

top