Am testat Zenbook-urile din generația anterioară și săptămâna viitoare o să primim și Zenbook Prime - normal că review-ul va sosi pe gadget.ro. Zenbook Prime are o mică problemă - prețul care-i situat între 5.000 și 6.000 de lei.
Noroc că ASUS s-a gândit și la cei care nu au un buget așa de mare și au adus Zenbook UX32A. Să vedem detaliile hardware:
- ecran de 13.3 inch cu rezoluție 1366x768 pixeli;
- procesor Intel Core i3-2367M la 1.4 GHz, 4 GB memorie RAM, soluție hibridă de stocare cu SSD de 24 GB și HDD de 500 GB;
- placă grafică Intel HD Graphics;
- Windows 7 Home Premium;
- Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.0, miniVGA, 3 x USB 3.0, HDMI, cameră web HD, boxe Bang&Olufsen;
- baterie cu șase celule, 1.45 kg și 3 - 18 mm grosime.

De ce merită să achiziționezi un ultrabook ASUS din seria Zenbook?

1. Design 
Sunt cele mai frumoase ultrabook-uri din piață cu un design inedit ce mizează pe materiale precum metalul, linii ascuțite, grosime și greutate redusă. Este o adevărată plăcere să ai în față un astfel de portabil. Au și păstrat designul de la prima generație și asta la feedback-ul publicului care a cerut să nu fie schimbat în niciun fel. Zenbook poate fi considerat cel mai elegant ultrabook din piață.

2. Portabilitate
Un display de 13.3 inch, 1.45 kg și grosime între 3 și 18 mm. Acestea sunt elementele care definesc Zenbook UX32A. Îl poți folosi acasă și fără probleme să-l iei la serviciu sau în orice loc dorești. Îl poți pune în husa cu care vine în pachet și-l pui în mașină sau într-un rucsac, cele 1.45 kg nici nu se vor simți. Intel Core i3 și Intel HD Graphics poate că nu vor impresiona grafic, dar nu de aceea achiziționezi un astfel de portabil. Totuși, se dovedește suficient în sarcini precum: browsing, rularea a diverse editoare foto & video, office, jocuri din generațiile anterioare. Adaug  că un display de 13.3 inch mi se pare a fi compromisul perfect între portabilitate și operabilitate. Cel de 11.6 inch mi se pare prea mic, iar cel de 14 - 15 inch s-ar putea să fie prea mare + greutatea ultrabook-ului și grosimea ar fi crescut.

3. TastaturăAu adus una de tip chicklet pe negru. Sunt foarte critici în ce privește tastaturile și îmi doresc să funcționeze ireproșabil, să fie ergonomice, rezistente, să mă adaptez din mers. Tastatura lui Zenbook UX32A este preluată de la Zenbook Prime pe care l-am văzut la lucru în prezentarea oficială făcută în țara noastră în urmă cu câteva săptămâni. Este luminată. Touchpad-ul a fost dimensionat generos și răspunde rapid comenzilor.

4. Sunet
Tehnologia Bang&Olufsen își spune cuvântul. Se aude foarte bine, punctează la volum, claritate, bass. Nu am ce să-i reproșez din acest punct de vedere. Au făcut o treabă excelentă.

5. Preț
În general un ultrabook costă peste 4.000 de lei. Sunt câteva modele sub această sumă, dar niciun la fel de arătos ca Zenbook UX32A. Nu trebuie să uitați că are Windows 7 Home Premium inclus și numai acesta dacă ar fi fost achiziționat separat ar fi costat 4 - 500 de lei. ASUS l-ar fi adus pe la 3.000 de lei fără sistemul de operare by Microsoft. Altex.ro îl vinde la 3.499 lei și oferă garanția 2x diferența - dacă-l găsești mai ieftin în altă parte te alegi cu un voucher valoric care-i de două ori diferența respectivă de preț.

top