De ce a USL a pierdut referendumul?

Este clar că nu va fi atins cvorumul de 50% pentru ca referendumul de suspendare al lui Traian Băsescu să fie valid. USL s-a comportat ca un novice în politică și nu au reușit să livreze un mesaj unitar, nu au reușit să canalizeze furia existentă latent împotriva regimului care a condus România în ultima perioadă.
1. USL nu a avut o strategie coerentă pe online;
2. USL nu a știut să se adapteze din mers, să contraatace la mesajele lui Băsescu care încă odată le-a administrat o lovitură de grație;
3. Crin Antonescu s-a comportat stupid, nu a fost președintele așteptat de întreaga masă a oamenilor. Trebuia să facă un singur lucru. Să spună în continuu: MERGEȚI LA VOT ! MERGEȚI LA VOT ! MERGEȚI LA VOT! Nu a făcut asta, a intrat în clinciuri verbale, s-a comportat foarte ciudat. S-ar putea să-și fi compromis șansele de a fi președinte și chiar nu-mi pare rău.
Totul a ținut de strategie. USL s-a bazat pe faptul că lumea îl urăște pe Băsescu și că vor veni la vot. În politică trebuie să ajungi a fi în ofensivă, trebuiau să transmită un singur mesaj și să evite jocul de uzură, tactica pe gherilă pe care Băsescu și ai lui au ajuns a o practica cu grație.
4. Grabă în schimbarea legilor, săptămâna de foc. Acolo a fost clară o anumită grabă, o fervoare nelalocul ei,  au ajuns să fie furați de val și să nu vadă implicările faptelor lor.

Schimbarea va veni, dar peste 1 an și jumătate când situația României se va înrăutăți și mai mult.

PS: Prim-ministrul Ungariei ar trebui să devină persoană non-grata. Nu poți să te implici în referendumul din altă țară. Oricum, era clar că de la comunitatea maghiară nu va participa nimeni. Nu-i interesează așa mult ce este în țară, iar regimul Boc le-a oferit tot ce-și puteau dori.top