Am participat la campania organizată de eMAG sau la concursul, deși trebuia să scrii și erai un câștigător sigur dacă te numărai în prima sută și apoi în primele 200 de bloguri care scriu despre inițiativa lor.

Am observat că s-au strâns 231 de comentarii și bănuiesc că și-au atins targetul.
200 x 85 lei = 17.000 de lei și 200 de articole în blogosfera locală. Zic că a fost o campanie utilă care se termină cu un plus în dreptul celor de la eMAG, dar și pentru fiecare blogger care s-a ales cu o biografie interesantă, de răsfoit în timpul liber.
Și acum să trecem la cartea propriu-zisă.


Walter Isaacson a realizat biografia la solicitarea expresă lui Steve Jobs și a ezitat la început în a o redacta, dar Jobs nu s-a lăsat până nu a opținut ok-ul.
Vei avea parte de biografia unui CEO atipic, a unui om cu bune și rele, dar chinuit de un demon, își dorea să creeze produse perfecte ca design și pe locul II ca utilitate. Filozofia lui s-a transferat în totalitate către Apple și se transpune mai multe decât oricare alt CEO dintr-o societate de top. Nu uitați că Apple a atins un prag maxim în acest început de an când valoarea sa de piață este estimată la peste 500 de miliarde dolari și partea de cash, în stoc, se apropie de 100 miliarde dolari.
Steve Jobs este prezentat cu bune și cu rele, Walter Isaacson a folosit multe surse și nu s-a bazat pe relatările lui Steve care uneori aveau darul de a distorsiona realitatea în favoarea sa.
Jobs a fost un vizionar care a și-a dorit să ofere un produs complex, dar simplu în utilizare, design fluid și nu-i plăceau compromisurile din acest punct de vedere. Meritul său este că știut să-și formeze de fiecare dată o echipă puternic, de la primul Apple I până la cei cu care a lucrat la lansarea iPhone și iPad.
Este remarcabil că nu pus banul pe primul loc, dar nici nu a dorit să fac lucruri pro bono. A știut să negocieze de fiecare dată și să scoată un preț bun. A reușit să-și stimuleze echipele și să-i facă a obține lucruri imposibile.
Steve Jobs a fost un catalizator pentru proiectele Apple. Le-a îndrumat și de fiecare dată a luat decizia finală.
Mă uit acum cum Tim Cook ezită să fac un pas important și să prezinte un produs revoluționar față de ce a adus predecesorul său. iPhone 4S și noul iPad sunt identice ca design cu iPad 2 și iPhone 4, noul iPad este chiar mai gros și mai greu. Steve Jobs nu cred că ar fi acceptat acest compromis, era atras de device-urile slim și cu greu ar fi trecut peste voința lui.
Biografia lui Steve Jobs realizată de către Walter Isaacson este de citit dacă vrei să afli unele subtilități din lumea tech, lume care a schimbat modul în care relaționăm față de tehnologie în ultimii 30 de ani.
top