All-in-one pc - Lenovo IdeaCentre B520

Mă încântă ideea de all-in-one pc. Dețin un laptop, dar de multe ori lucrez de acasă pentru site-urile pe care scriu și aș avea nevoie de un monitor mai mare care să ocupe spațiu cât mai mic, să se încadreze în peisaj, dar să fie suficient de puternic pentru browsing via internet, editare foto și video de bază, conectivitate extinsă.


Unul dintre all-in-one pc-urile pe care le comercializează Lenovo în România prin vexio.ro este IdeaCentre B520. Mai întâi să vedem ce hardware oferă acest sistem desktop:
- ecran de 23 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli sau 1080p;
- procesor Intel Core i3-2120 la 3.3 GHz, 4 GB RAM și maxim de 16 GB RAM, HDD de 1 TB la 7200 rpm;
- placă video Intel HD Graphics 2000;
- DVD-RW, Wi-Fi, bluetooth, mouse, tastatură, boxe încorporate, sursă de 250W, cameră web de 0.3 Megapixeli, 6 x USB 2.0, 2 x USB 2.0, RJ-45;
- 10 kg greutate.

Și acum să spun de ce l-aș alege pe all-in-one pc-ul Lenovo IdeaCentre B520:
Design elegant - Nu l-am văzut în realitate, dar în imaginile de pe net sau în clipurile de prezentare aduce a design elegant, metalic, finisaje de calitate.

Ecran generos - 23 inch și rezoluție la 1080p. Aș mai adăuga un monitor suplimentar. Lucrez mult mai eficient când am informația afișată pe 2 monitoare. Se adaugă și funcția touch care până acum nu am testat-o pe niciun produs. Windows 8 este optimizat pentru touch și m-aș risca să pun Beta Consumer pe IdeaCentre B520.
Putere de procesare ok - ar fi interesant de știut dacă se poate pune o placă video distinctă și nu una inclusă by Intel. Pachetul hardware pe care-l aduce este ok pentru browsing. Shortcut-ul către Chrome îl accesez mai des decât My Computer. De acolo postez pe blog sau pe site, accesez rețelele sociale sau uploadez content pe YouTube sau Picasa, etc.
Spațiu de stocare suficient - 1 TB la 7200 rpm. Mi-ar ajunge pentru vreo 1.5 - 2 ani de zile. Am avut un HDD de 500 GB și micuțul meu a dat cu el pe jos. M-a lăsat fără vreo 300 de GB de foto&video adunate în vreo 2 - 3 ani de zile. Nici nu am mai cumpărat altul. Este ok să ai spațiu de stocare la îndemână, dar sper ca serviciile de cloud să devină din ce în ce mai ofertante. B520 aduce 1 TB, valoare bună în opinia mea.
Conectivitate extinsă - dvd-rw, Wi-Fi, boxe, webcam, USB 3.0 și 2.0, HDMI. Nu-i lipsește nimic și când te gândești că totul este dispus în spatele ecranului.


Când voi fi nevoit să-mi cumpăr un alt pc, voi studia intensiv oferta de all-in-one pc-uri. Poate până atunci vor deveni și mai ofertante ca raport preț/ performanță. M-aș bucura să am unul pe birou plus un monitor adiacent. Mi-ar face munca mult mai ușoară, mai plăcută.

Un clip de promovare pentru un B520 ceva mai puternic decât cel amintit de mine mai sus.


Articol scris pentru concursul de pe devicer.ro.

top