Nu ești blogger dacă nu scrii despre #revoluție

Am dat de replica din titlu pe twitter.
Ca blogger poți să-ți dai cu părerea despre orice dorești, dar stă bine să tratezi subiecte mai la ordinea zilei. La mine se poate spune că scriu spre sfârșitul evenimentelor. Nu știu dacă s-au mai adunat și astăzi la Universitate. Sunt curios cum arată Bucureștiul după distrugerile din weekend. Mâine ajung pe acolo să aduc o serie de produse primite la test.
Spun din start că le consider utile. Le văd mai degrabă ca un tremur redus al societății civile, pentru prima dată în ultima decadă. Se vede disperarea la o parte dintre cei adunați la miting și sunt de o altă factură decât adunările sindicale la care se vine pentru șapcă și tricou, bandană, etc.
Și de ce nu se prefigurează o schimbare, iar mitingurile din țară sunt apă de ploaie?
1. Prea puțină lume, uimește numărul de orașe în care se efectuează protestele, dar adunat abia au depășit 10.000 de persoane. Dacă se adunau 100.000 în București era cu adevărat interesant. O văd ca pe o valoare minimă, iar 1 milion ar fi însemnat demisia sigură pentru președinte și guvern și alegeri anticipate.
2. Inexistența unor lideri de opinie în clasa politică care să acționeze ca un catalizator. Nu există o alternativă viabilă la actuala putere. Antonescu și Ponta nu beneficiază de aderența poporului, nu au carisma necesară și niciun un background care să-i recomande.
3. Nu a fost realizat un program de revendicări - o adunare pestriță în toată țara. Se dorește loc de muncă stabil, salarii echitabile. Asta nu se poate dacă nu se reformează Sănătatea, regiile de stat, CFR, Poșta, Educația, etc. Nu știu dacă ați citit, dar CFR-ul a fost iertat de plata unor datorii în valoare de ... 1 miliard euro. Nici nu vreau să-mi imaginez câte spitale s-ar fi putut dota din această sumă sau câte școli ar fi primit o sală de sport adecvată, salarizare mai bună pentru personalul care merită ș.a.m.d. Trebuie reformă, dar făcută de persoane în care să avem încredere, care să nu ia pe o parte ca să bage în buzunarul celor care au finanțat campania sau în firmele rudelor, afacerile personale.
Totuși, nu-mi vine să cred că nici președintele cel cu cojones prin 2004 - 2005 și nici prim-ministrul sau ministrul de interne nu au avut curajul să ia o atitudine publică în fața televiziunilor și să lase din orgoliu spre a găsi o soluție amiabilă. Să recunoască că au greșit și să o ia de la zero. Acum îl cooptează pe Arafat în cadrul discuțiilor legate de reforma în Sănătate ca să iasă basma curată în privirea publicului.
Sper ca să nu se uite atitudinea președintelui Băsescu care a intrat în direct la Realitatea TV și l-a apostrofat pe Raed Arafat ca pe un milog sau ca pe ultimul nesimțit numindu-l mincinos și că vrea să dezinformeze. A închis telefonul în nas ca un borfaș care și-a spus opinia și nu are timp să audă și alt punct de vedere. A fost cea mai mare stângăcie cu putință, nedemnă de un șef de stat. Nu ai cum să nu respecți un tip care a creat un sistem și s-a implicat zilnic în a salva viețile oamenilor. A fost doza maximă de tupeu pe care ne-a servit-o Traian Băsescu în cele două mandate.
Din păcate nu cred că vor fi și efecte pozitive ale mitingurilor. Nu văd să se schimbe ceva și o parte din poporul cu drept de vot se va radicaliza, iar fantome precum Dan Diaconescu vor intra în parlament spre a necinsti o instituție care și-a pierdut toată credibilitatea. Sper ca electoratul să aibă mintea de pe urmă și să ștampileze în cunoștință de cauză.
Nu există o alternativă politică și asta nu se poate schimba prin niciun miting. Partidele politice ar trebui să se scuture de haina ponosită luată în 1990 și să-și promoveze valorile. Când spun haină ponosită mă refer la personalul politic din zona de top cu vârste de peste 50 de ani. Sincer, nici tineretul din PDL, PNL sau PSD nu este mai strălucit. Am auzit pe un tânăr de ăsta când spunea că s-a înscris și el ca să dea marea  lovitură, să-i iasă pe undeva și nu pentru că ar dori să facă ceva spre binele cetățenilor. Și-a dat aramă pe față.
Există o soluție.
Să muncești mai mult decât cel de lângă tine, să te străduiești, să nu te uiți în ograda vecinului care poate este pilos, să te perfecționezi și rezultatele vor apărea.
Treptat, dar vor apărea și vei scăpa de teama zilei de mâine, vei câștiga mai mult. Totul stă în tine și niciodată să nu te bazezi pe instituțiile statului. Mentalitatea comunistă cu statul care să ajute ar trebui scoasă din calcul și mi-aș dori să văd ore de educație antreprenorială la gimnaziu. Lipsește acest spirit în țara noastră și el trebuie indus, format, educat.top