Puterea Microsoft - patentele

Am citit mai zilele trecute de înțelegerile făcute de Microsoft cu HTC și Samsung legate de patentele ce acestea le au în telefoanele Android. Acum se află la coadă pentru semnarea unui acord și Amazon cu Kindle Fire. S-a făcut o estimare  de către Goldman Sachs că în 2012, Microsoft ar obține peste 440 milioane de dolari din înțelegerile făcute cu HTC, Samsung și alte companii ce vor trebui în viitorul apropiat să se pună la masa negocierilor.
Se pare că obțin între 3 și 6 dolari per device vândut.
Telefoanele Android - un adevărat călcâi al lui Ahile
 în domeniul patentelor

Vedeți cum Microsoft poate să câștige fără a depune vreun efort. Patentele din domeniul tehnologiei sunt o adevărată mină de aur. Mai există o estimare conform căreia în trimestrul al doilea au obținut puțin peste 20 de milioane de dolari din licențele Windows Phone vândute, iar spre comparație, doar de la HTC în aceeași perioadă au scos 60 de milioane dolari.
Am putea spune că o parte din dezvoltarea telefoanelor cu Windows Phone se bazează pe sumele strânse din vânzarea de telefoane Android - sistem de operare powered by Google.
Android nu este deloc mai puternic, deși au intrat în posesia patentelor deținute de Motorola. Nu-i ajută la nimic. Se pare că zvonul conform cărora patentele valoroase fuseseră deja vândute este valid.
Dacă Samsung sau HTC reușesc să obțină volume mari cu Windows Phone sau chiar cu un sistem de operare home made, nu văd de ce ar mai investi în Android. Google prin achiziția Motorola vrea să anticipeze un astfel de eveniment și să-și creeze smartphone-urile proprii sub brandul companiei achiziționate pentru 12.5 miliarde dolari.

Via

top