Sunetul - o mică istorie

Prima etapă din Superblog 2011 m-a făcut să mă gândesc serios cum să abordez tema dată de ASUS - sunetul și modul în care-ți poate atinge sufletul. Acum să nu credeți că sunt vreun insensibil, dar de multe ori nu ești atent la aceste detalii.

Inițial vroiam să scriu de casa bunicilor - locul în care am crescut timp de 16 ani - dar unele amintiri se estompează în timp. Mai degrabă rămân în minte cu o imagine și nu cu un sunet. Uitasem....
Mi-l amintesc pe bunicul și bunica când mă strigau să vin în casă și să las terenul de fotbal ce se afla în apropiere. Adevărul că exageram și eu.
Ar mai fi prima combină audio la care mă jucam cu fratele meu  - marca nu este prea cunoscută - FIRST. Și acum mai am o boxă legată la sistemul 2.1 de 30W RMS. A rămas .1 și boxa de la vechea combină audio. Erau o groază de casete cu bandă magnetică și țin minte ce bucuros eram când puteam să mai ascult una nouă - house & dance. Ce mare realizare a fost când am descoperit înregistrarea de pe radio pe casetă sau directă a vocilor din încăpere. Când ești copil apreciezi orice chestie nouă și care mai târziu ți se pare infimă.
Am ascultat muzică în cantități industriale la primul pc. Mă închideam în cameră și urlau cei 30W RMS. Nu degeaba cele două boxe adiacente s-au dus rapid. Era prin facultate.
PC-ul meu devenise istorie în ce privește puterea de procesare - avea Intel Celeron la 2 GHz și 128 MB RAM. A urmat un Asus X51 Rseries. Cu căștile Teac din dotare am băgat ceva muzică la maxim. Din păcate nu pot să spun că am gusturi elevate. Ascult cele mai noi melodii, cu o tentă house mai pronunțată. Apropo, mi se pare extrem de ciudat că acum nu mai avem melodii românești ci doar în limba engelză. Excepția ar fi DJ Project.
Pe viitor aș vrea să văd măcar la lucru un portabil din seria ASUS N55 sau N75. Se spune că oferă un sunet cu adevărat premium integrând tehnologia Sonic Master. Oare cât de multă finețe audio poate intra în boxele liliputane ale unui notebook? Oricum s-a dovedit că tehnologia poate fi la nivel înalt chiar și într-un spațiu restrâns.

top