O călătorie prin România

Postul de față este scris pentru etapa a 4-a din SuperBlog 2011. Ar trebui să povestesc ce aș dori să arăt unui prieten strâin venit să viziteze țara noastră. În primul rând ar trebui să apelez la o firmă de tip rent a car și asta pentru că nu am un automobil și altfel nu se poate ajunge în diferite puncte ale României și mai ales dacă vrei să le admiri în voie.

L-aș ruga să vină la Constanța și turul să înceapă de acolo. L-aș duce prin Mamaia, deși în afara sezonului arată dezolant. După aceea o zi în Delta Dunării - un loc unic în Europa care-l va impresiona. De  acolo direct la București spre obiectivul care atrage privirile tuturor - Casa Poporului și istoria nefastă legată de familia Ceaușescu și modul în care a influențat istoria noastră.
În drumul spre Brașov aș face un mic stop pe la Târgoviște - Turnul Chindiei și amintirea lui Vlad Țepes - un mic intro pentru castelul Bran care nu l-a văzut niciodată pe voievodul muntean.
Aș urca pe Bucegi și de acolo să văd peisajul superb și ar fi de remarcat Transfăgărășanul - asta dacă după prima ninsoare nu l-au închis.
Mânăstirile din Moldova și Maramureșul ar reprezenta partea de încheiere.
O să spuneți că sunt o sumă de clișee în joc și am ezitat să scot în evidență și alte locuri plăcute. Trebuie să impresionezi de la bun început. O să fie cam greu cu facilitățile de cazare și drumurile, dar se compensează cu prietenia pe care o parte dintre noi încă o mai manifestăm față de un străin. Am fost și îmi place să cred că mai suntem un popor pașnic și binevoitor, primitor. Lucrurile astea sunt mai greu de transpus într-o postare pe blog și se simt la fața locului.

top