Eric Schmidt și strategia Google privind Motorola

Achiziția Motorola de către Google ce urmează a intra în vigoare din 2012 contra sumei de 12.5 miliarde dolari a stârnit un val de polemici. Prima dintre ele a fost legată de faptul că Google a avut în vedere doar să-și consolideze universul Android printr-un portofoliu de patente al Motorola ce impresionează ca număr - 25.000. Recent s-a afirmat că patentele mai valoroase care puteau ajuta în procesele cu Apple sau Microsoft au fost deja vândute. Băniuiesc că este un zvon. Oricum din cele 25.000 sunt puține care sunt importante cu adevărat.
Eric Schimdt - fostul CEO al Google și unul dintre personajele cheie din cadrul companiei - a declarat că:

Am făcut-o (achiziția Motorola) nu numai pentru câteva patente. Noi credem că echipa Motorola are în dezvoltare câteva produse interesante. Ne bucurăm să avem linia de producție, echipele de ingineri. Ne bucurăm să avem cel puțin o arie în care să integrăm hardware-ul și software-ul

Acum realizație de ce Samsung și LG caută cu disperare să lanseze un sistem de operare propriu. Aici este cheia. Google a văzut rețeta Apple și acum dorește să o pună în aplicare. Viitoare serie Nexus se prea poate să iasă de la Motorola și cele mai noi update-uri de software vor sosi mereu pe handseturile Motorola. Zilele trecute vă scriam de Pro+ și Defy+ care le văd adevărate hituri de vânzări dacă aduc un preț decent.
Samsung nu-și permite să iasă din hora Android pentru că de aici vin milioanele de unități vândute, dar pe termen lung cu siguranță nu se va baza strict pe ceea ce oferă Android și Google.  Vor investi într-un ecosistem care să reunească un sistem de operare mobil nou și un univers de aplicații.
Nu va fi ușor deloc în lupta cu Microsoft - Windows Phone 7, Google - Android și Apple - iOS.
Sursa

top