iPhone 4S sau iPhone 5?

Nimeni nu știe ce pregătește Apple pentru luna septembrie 2011. Sunt atât de multe zvonuri în piață că nici măcar nu știi pe care să le iei drept demne de încredere. Se amintește mereu și de iPad 3, deși iPad 2 a fost anunțat prin martie 2011 și ar fi o premieră ca Apple să aducă două update-uri în același an pentru o gamă. Și oricum iPad  2 se vinde excelent, iar dacă vor să-și zdrobească concurența nu trebuie decât să mai reducă prețul cu vreo 2 - 300 de lei.
Nu știu cum se va descurca iPhone 4S în fața device-urile Android super-size care au început să crească nesimțit de mult. S-a ajuns ca un telefon - Acer Iconia Smart - să aibă 4.8 inch și o rezoluție de 1024x480 pixeli. Nu este singurul și vor veni atât de la Samsung cât și de la HTC modele de peste 4.3 inch. Multe companii mizează pe ele după ce au pierdut oarecum lupta cu iPad 2. Vânzările de tablete de 10.1 inch cu HoneyComb sunt departe de așteptările companiilor ce le produc.
a. iPhone 4S - din ce în ce mai plauzibil ținând cont de trecut:
- ecran de 3.5 inch cu rezoluția arhicunoscută de pe iPhone 4;
- procesor dual-core de pe iPad 2, 512 MB RAM;
- iOS 5;
- cameră de 8 Megapixeli care să filmeze full HD;
- ca și grosime să coboare sub 8 mm.
Ar beneficia de App Store fără a da bătăi de cap dezvoltatorilor și s-ar fructifica la maxim baza cu cele peste 500.000 de aplicații.
b. iPhone 5 - o mică revoluție:
- un display de minim 4 inch și o rezoluție nouă;
- procesor dual-core la 1 GHz, 1 GB RAM sau 512 MB RAM;
- iOS 5;
- camera de 8 Megapixeli și filmare la 1080p;
- grosime sub 8 mm.
Ar fi un rival pe măsura Galaxy S II și HTC Sensation cu o dimensiune a display-ului mai contemporană. S-ar ivi probleme de compatibilitate dacă rezoluția este mai mare cu aplicații din App Store și ar deveni un stres suplimentar pentru utilizator și dezvoltatorul de aplicații.
În septembrie vom vedea ce strategie adoptă compania din Cupertino. Se pregătesc să ofere noutăți și Microsoft legat de Mango, primul telefon Nokia cu WP7, noua linie de deviceuri. Google are pe țeavă cum s-ar spune Android Ice Cream Sandwich care urmează a prelua ce este mai bun din 2.3 Gingerbread și HoneyComb 3.2 plus Nexus 3 - primul quad-core cu noul sistem de operare Android la care multe persoane visează de pe acum.
Apropo, la search-ul pe Google după iPhone 5 sunt deja 460 de milioane de rezultate și 345 de milioane în ce privește imaginile, deși nici măcar o imagine oficială nu a scăpat. :)

top