Am zilele acestea două telefoane ce le pot considera cel puțin interesante:
1. HTC ChaCha;
2. HTC Sensation.
Vorbim de două nișe abordate de HTC. În vreme ce Sensation se dorește a candida în zona de top și intră în luptă directă cu Galaxy S II. LG Optimus 3D, LG Optimus 2X. Cu iPhone 4 nici măcar nu se poate face o comparație depășindu-l de la mare distanță și doar iPhone 5 să intre în competiție cu telefoanele asiatice. ChaCha mizează pe segmentul sub 25 de ani și în special feminin cu un design interesant, o tastatură qwerty superbă și dotări tehnice îl încadrează în segmentul de mijloc al device-urilor cu Android.
Eram critic cu referire la HTC Sensation după cum puteți citi și într-o postare de acum câteva zile de pe blog, dar când l-am primit pentru recenzie m-a impresionat de la bun început. Pornește repede, rulează excelent aplicațiile și nu am dat de probleme referitoare la compatibilitate cu rezoluția de 540x960 pixeli - qHD, iar în browsing este cu o clasă peste Samsung Galaxy S II pe care-l consideram cel mai bun. Nu am întâmpinat probleme legate de display sau camera foto.
Aplicația camerei foto se deschide foarte repede și face fotografii excelente - una dintre cele mai bune camere foto de 8 Megapixeli din piață. Este mare lucru pentru HTC ce în genere era intens criticată la acest capitol. La un moment dat se zvonea că au în lucru un telefon Windows Phone 7 cu cameră de 12 Megapixeli. Dacă păstrează nivelul calitativ de aici s-ar putea să detroneze Nokia N8 de pe prima poziție între telefoanele cu senzor foto. Și clipurile video la rezoluție full HD uimesc și asta datortă procesorului dual-core de 1.2 GHz.
Este o mică necunoscută pentru mine cum reușește Samsung Galaxy S II în testul Quadrant să obțină peste 3.000 de puncte cu procesor dual-core de 1.2 GHz, 1 GB RAM și Mali-400 MP GPU. HTC Sensation se plafonează pe la 2.500 de puncte cu procesor dual-core la 1.2 GHz, 768 MB RAM și cel mai performant GPU din piață - Adreno 220 GPU.
Ambele sunt o plăcere în a fi testate sau deținute. După ChaCha nu te mai saturi de scris mesaje în cel mai intuitiv mod cu putință, iar Sensation aduce toate atuurile Android sub degetele tale.


top