Am citit articolul de pe boio.ro și m-am ales cu un răspuns foarte explicit după cum puteți citi aici. Adrian Boioglu spune că Motorola fost luată în mare parte doar pentru patente și nu ajută Google să câștige financiar, renume sau concurență pentru Apple. Și acum vin și eu cu un articol ce se dorește a fi un răspuns. Apreciez faptul că a pus o postare dedicată spre a evidenția punctul său de vedere.
1. Bani 
Patentele pe care le deține vor ajuta Google să securizeze Android și să ofere un plus de siguranță către Samsung, LG sau HTC care se văd strânse cu ușa de către Apple care la rândul său trebuie să dea socoteală acum. Avem un alt punct de referință de la care pornește discuția cu referire la patente. Probabil că seria Nexus va fi adusă spre Motorola și ambele smartphone-uri din serie - Nexus One făcut cu HTC și Nexus S făcut cu Samsung - s-au bucurat de recenzii pozitive. Vor vinde mai bine și pentru că pe aceste smartphone-uri sosesc cel mai repede noile versiuni de software Android.
2. Renume
Se poate îmbunătăți. Eu zic că Google a fost ajutat de renumele negativ când a făcut achiziția. Altfel ar fi trebuit să plătească o sumă mai mare. Vor lansa o gamă nouă de terminale. Mi-a plăcut Atrix, Defy sau seria Milestone. Din păcate, Motorola nu este bine reprezentată în .ro și deschiderea către toate piețele îi va ajuta să vândă mai mult.
Mă uit la buzz-ul uriaș care s-a creat în jurul Motorola - Google. Primul lor smartphone va fi în atenția tuturor.
3. Concurență pentru Apple? 
Va fi interesant să vedem iPhone 5 vs Nexus Prime sau primul Nexus făcut de Motorola. Prevăd de pe acum discuții fără de sfârșit pe twitter.
Faptul că Motorola se afla într-o groapă ca să folosescu un termen mai prozaic a ajutat Google să negocieze un preț mic. Pe viitor cu o gamă de telefoane reîmprospătată, fără MOTOBLUR, cu soft direct de la sursă, deschiderea către întreg www și nu doar concentrare pe piața SUA va ajuta Motorola să crească și să redevină un nume respectat.
Urmează Nokia și RIM al căror viitor este oarecum pe muchie de cuțit.

top