Am primit în teste acest smartphone inedit. Ies în evidență din start câteva elemente:
- culoarea albă cu argintiu pe spate ce amintește de tableta HTC Flyer;
- tastatura qwerty foarte bine delimitată și care necesită un oarecare timp de acomodare, apoi o să vă placă din ce în ce mai mult.
Mai jos datele hardware ca să vedem punctul de plecare:

Telefon mobil
Date tehnice
HTC ChaCha
EcranTFT de 2.6 inch cu rezoluție 480x320 pixeli și 256.000 culori
Procesor800 MHz
Memorie RAM512 MB
Spațiu de stocare512 MB ROM, microSD de până la 32 GB și în pachet găsiți unul de 2 GB
Accelerator grafic-
Sistem de operareAndroid 2.3 Gingerbread
Conectivitate3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm
Cameră foto și video5 Megapixeli cu autofocus, led flash, detectare a feței, cameră secundară de 0.3 Megapixeli
Baterie, greutate, grosime1.250 mAh, 120 gr., 10.7 mm

Și acum să enumăr cele 5 motive pentru care un tânăr și în mod special o fată ar alege să-și cumpere un HTC ChaCha. Vedeți că am individualizat nișa pe care o abordează modelul taiwanez.
1. Design - alb, fără carențe în ce privește calitatea, finisare de top. Aș zice dacă îmi permiteți că este un smartphone pe trend, se potrivește stilului tinerilor din prezent. Pe de altă parte este simplu în utilizare și nu dă bătăi de cap în navigarea prin meniu. Intră cu ușurință în buzunar și nu trebuie să-ți faci mereu griji referitoare la display ca la sma
2. Butonul dedicat de facebook - și la noi în țară s-a ajuns ca această rețea socială să fie no. 1 cu peste 3.6 milioane de conturi. Butonul dedicat de pe HTC ChaCha reprezintă cel mai simplu mod de a face share la fotografii, clipuri sau în a scrie, pur și simplu, un mesaj într-un timp rapid.
3. Tastatura qwerty - place de la prima vedere, dar este nevoie de un timp de acomodare. Important este că-i bine delimitată și te obișnuiești repede. Aș zice că m-a impresionat mai mult și decât tastatura qwerty de pe Nokia E72 - ce a fost mult timp unul dintre cele mai bune telefoane business din piață.
4. Android 2.3 Gingerbread - vine cu o suită de aplicații ce pot fi instalate pe ChaCha, plus că este o versiune optimizată pentru ecranul de 2.6 inch al smartphone-ului taiwanez.
5. Bateria - este printre puținele telefoane Android care oferă două zile de autonomie în condiții de utilizare moderată.
Îl găsiți oferta quickmobile.ro după cum urmează:
HTC ChaCha negru - 1.386 lei;
HTC ChaCha alb - 1.306 lei.


top