Tips&Tricks despre companiile de PR

Am primit de-a lungul timpului mai multe mailuri sau cereri prin care câte un începător mă ruga să-i ofer un pont vizavi de cum poate obține diverse gadgets la teste. Normal că este un intermedia - compania de PR care reprezintă brandul respectiv. Mai ajuns vin cu o sumă de lucruri pe care le-am prins din mers în ultimul an și jumătate:
1. Toată lumea se uită la cifre, iar în cazul unui blog sau site la numărul de vizitatori și mereu pe locul doi se află calitatea conținutului. Dacă ai o valoare bună de trafic cu siguranță că vei fi căutat spre a testa cel mai nou telefon de tip smartphone - depinde și ce nișă abordezi.
2. Există două metode de a intra în contact cu un om de PR:
a. Îi dai un mail și aștepți răspunsul. În cel mai bun caz vei primi un mail afirmativ, iar în cel mai rău caz nu ți se spune nimic. Și atunci te lași păgubaș.
b. Dai mail. Nu primești răspuns și treci la trimis mailuri din ce în ce mai multe. Un om din PR nu poate să te refuze direct pentru că până la urmă ești un potențial client al brandului respectiv și în cele din urmă va alege să îți îndeplinească cererea sau doleanța.
3. Orice firmă din lume se uită la profit și încearcă să și-l maximizeze. Costuri și riscuri pentru agențiile de PR ce oferă produse în teste sunt aduse de firmele de curierat. Dacă stai la Cucuiata din deal s-ar putea să te ocolească și pentru început nu ar strica să faci un drum până la sediul lor.
4. Încearcă să-i cunoști pe cei din agenții, se vor face conexiuni, legături care ulterior se vor dovedi benefice de ambele părți. Mereu ai ceva de învățat și mare parte din cei ce reprezintă un brand au cunoștințe solide, deși uneori devin pătimași în ce privește produsul lor.
5. Primești un handset care nu ți se pare ok. Trebuie să fii obiectiv și nu subiectiv. Dacă nu sunt laguri de funcționare, gândește-te că acel produs nu este targetat pentru tine și se adresează altora.
Pentru moment mă opresc aici.

top