"Killer" de Evolio Neura

Ieri a fost o întreagă discuție pe twitter vizavi de o tabletă românească - Evolio Neura. S-a făcut referire la declarațiile bombastice făcute la prezentarea tabletei cu Tegra 2 și Android 2.2 FroYo. Cele mai interesante articole le găsiți:
1. Malata Zpad T8, tableta Made în China sub stindard românesc, Evolio Neura;
2. O lansare cu cântec: cât de ucigaș de iPad e Evolio Neura sau o poveste pompieristică din România...
Comunicatul de presă cu pricina îl găsiți aici.
Normal că este pueril să îți intitulezi tableta ca un ucigaș al iPad. Să fim serioși. Chiar dacă au un hardware mai puternic nu înseamnă că au și câștigat. Puterea iPad nu stă în hardware ci în sistemul de operare, iar Android 2.2 FroYo nu este gândit deloc pentru tablete ci pentru telefoane de tip smartphone. Spre exemplu, HTC Flyer cu Android 2.3 Gingerbread și tot nu prea era ok ca și funcționalitate.
Eu deja am găsit un rival de care Neura nu va trece și anume Asus Transformer ce acum este la teste pentru gadget.ro. Hai să pornim de la hardware:

Tablete
Date tehnice
Evolio Neura Asus Transformer
EcranIPS de 9.7 inch capacitiv cu rezoluție 1024x768 pixeli și 16 milioane culoriIPS de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli și 16 milioane culori
HardwareTegra 2 dual-core la 1 GHz, 512 MB RAM, 16 GB spațiu de stocare și microSD de până a 32 GBTegra 2 dual-core la 1 GHz, 1 GB RAM, 16 sau 32 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB
Accelerator graficULP GeForce GPUULP GeForce GPU
Sistem de operareAndroid 2.2 FroYoAndroid 3.1 HoneyComb
ConectivitateWi-Fi b/g/n, usb 2.0, miniUSB 2.0, jack de 3.5 mm, bluetooth 2.1Wi-Fi b/g/n, HDMI, DLNA, microUSB, jack de 3.5 mm, bluetooth 2.1
Cameră foto/videoFără cameră pe spate, cameră secundară de 1.3 Megapixeli pentru videoapeluriCameră principală de 5 Megapixeli cu autofocus, cameră secundară de 1.2 Megapixeli
Baterie/greutate/grosime3.600 mAh/ 760 gr./ 14 mm24.4 Wh/ 680 gr./ 13 mm
Preț1.499 leiîn jur de 1.700 lei
1. Ecran - Transformer vine cu un ecran mai mare și o rezoluție superioară (10.1 inch față de 9.7 inch). Tehnologia din spatele celor două display-uri pare a fi similară. 
2. Hardware - ambele tablete se bazează pe Tegra 2, dar Transformer aduce 1 GB de RAM față de doar 512 MB la Evolio Neura. Spațiul de stocare este suplimentat în amabele cazuri de un microSD de până la 32 GB. 
3. Sistem de operare - Transformer a primit deja 3.1 HoneyComb care oferă performanțe cu până la 30% mai ridicate decât 3.0 HoneyComb pe care Evolio Neura îl va primi în septembrie 2011. 
4. Camera foto - Transformer plusează cu o cameră principală cu senzor de 5 Megapixeli. Ambele au o cameră secundară pentru videoapelur de peste 1 megapixel. 
Concluzie: Transformer oferă performanțe superioare, HoneyComb și este deja în stocurile magazinelor online pe când tableta românească va începe a fi livrată din 27 septembrie. Un ajutor pentru Neura este dat de preț, dar cu 200 de lei în plus primiți o experiență superioară și suport din partea unui gigant în zona de laptopuri. Și nu degeaba a ajuns Asus Transformer cea mai bine vândută tabletă cu HoneyComb world wide.
Așa arată ucigașul lui Evolio Neura:
Concluzia concluziilor: Până la Dumneze te mănâncă sfinții și cu adaptare pentru Evolio Neura - până la iPad te mânâncă tabletele cu HoneyComb și Tegra 2 în genul Asus Eee Pad Transformer. 


top