Ce trebuie să conțină un blog de tehnologie?

Sunt nevoit să găsesc o soluție la acest task și trebuie să aplic în gadget.ro. Altfel degeaba avem un nume ușor de reținut și cu potențial ridicat. Cred că sunt câteva elemente indispensabile:
- conținutul, conținutul și mai ales conținutul;
- tema - nu îmi plac briz-brizurile care atrag ațenția de la postări;
- logo - dacă se poate să fie din start unul desenat de un profesionist. Bugetul nu permite și poate pe viitor.

Legat de content - țin minte că la câte conferințe am fost - s-a vorbit de faptul că deține un loc primordial. Logic ar fi să aducă un plus blogului, oferind informație diseminată și ușor de însușit de cel ce îți este vizitator. Articolele traduse sunt jenibile și nici măcar penibile. Nu lansez vreun atac, expun o părere de-a mea.
Trebuie să faci un research înainte și să exprimi opinia ta, să fie ceva în plus care să te individualizeze. Cu siguranță mai sunt alte n site-uri care au preluat cuvânt cu cuvânt și dacă ești pe la pagina 100 din search nu ajută la fix nimic.
Pe vechiul meu blog expuneam problema și aveam un număr de comentarii - aici.
Reiau câteva dintre ele:
Dan P.:
De obicei e bine sa scrii despre ce stii. Preluand materiale din alte surse iti asumi si parerile partinitoare de acolo sau erorile de informare.Cat de riscant ar fi trebuie sa scrii doar in cunostinta de cauza!Te sustin! :)
Radu:
O decizie foarte buna. Daca scrii review-uri pe baza comunicatelor de presa, cum imi comenta mie cineva recent, nu faci nimic.
Cine vreau sa cumpere astfel de aparate e suficient de destept incat sa caute o opinie avizata, ca e vorba de bani multi la mijloc. 
Obtii trafic pe cautari de Google si altele, dar acel trafic nu se concretizeaza in nimic util daca vizitatorii nu gasesc ce se asteapta aici. Data viitoare poate nu mai intra deloc.
Eu de ex am ales pe mobbi.ro sa nu scriu nimic despre ce nu se poate aplica la noi in tara. Degeaba am aflat ca se vinde ceva doar in Coreea sau ca s-a lansat ceva pt Verizon, daca la noi nu are impact. E o decizie cu impact la trafic, dar lumea stie ca gaseste informatii relevante pentru mediul nostru fara sa frunzareasca prin alte 10 articole inutile. Si dovada cea mai buna e ca atunci cand a fost vorba de ceva concret (test nexus s), la mine a ajuns primul.
Robert:
 Experienta mea in blogging este infima fata de a ta sau al lui Radu, insa am observat urmatoarele: articolele de stiri aduc pe moment un numar semnificativ de vizitatori, insa timpul petrecut pe site de vizitatorul care a accesat din google sau alt agregator un asemenea articol, tinde spre zero si de regula iese de pe blog fara a mai vizualiza si alte articole. Am ajuns la concluzia ca asemenea articole iti aduc doar trafic. Punct. Articolele in care mi-am descris experianta proprie cu anumite produse, au adunat cele mai multe comentarii (72% din total) si sunt in topul vizualizarilor. Chiar unul dintre cititorii mei si-a cumparat un E72(prin link-ul de afiliere din articol) in urma citirii articolului si comentariilor. In concluzie, eu prefer sa am 100 de unici pe zi care sa citesca exact ceea ce cauta(adica un review, buna sau mai putin bun, asta ei decid), decat sa am 200 de unici dintre care 150 ies de pe blog nemultumiti de ce au citit. Si un exemplu. Mai toata lumea care scrie pe bloguri de gadget-uri sau IT&C in general, a scris un articol gen "stire" cand a aparut Kindle la eMAG, insa in .ro eu inca nu am gasit un review klumea... Emil, felicitari pentru decizia luata! Cu siguranta va scadea traficul pe blog, insa cum zicea Radu, oamenii vor gasi intr-adevar ceea ce cauta.
Zoli:
 Cred ca un compromis ideal este sa te concentrezi pe review-uri/tutoriale personale si pe langa sa mai bagi si cate o stire importanta si relevanța ntru Romania, cel putin la mine asa au fost cele mai bune rezultate din testele care le-am facut.
Încheiere: Răzvan - ce părere ai?

top