Lamborghini este o marcă recunoscută pentru modelele sale supersportive şi exclusiviste. Vânzările sale sunt în jur de 2 - 3.000 de modele pe an, la jumătate faţă de Ferrari care pune piaţă anul în jur de 4 - 5.000. 

        Recent la Salonul Auto de la Beijing a fost dezvăluită o ediţie specială de doar 10 unităţi a unui automobil care şi aşa era de vis în ce priveşte aspectul şi performanţele tehnice - Lamborghini Murcielago SuperVeloce de 670 CP. Este ultimul exponent al seriei Murcielago ce urmează a fi înlocuită de un alt supercar (ce va avea şi componente electrice ca să corespundă standardelor europene). 

       Motorul a rămas neschimbat, un V12 de 670 CP dar greutatea a scăzut cu 100 de kilograme urmând ca de la 0 la 100 km pe oră să ajungă în 3,2 secunde. Acul vitezometrului se opreşte la valoarea 342 km pe oră. Exteriorul îl observaţi în galeria foto adiacentă articolului.

        Vor fi fabricate 10 exemplare doar pentru piaţa chineză şi preţul va fi mai mare decât cel de 450.000 de euro pentru "standard". 
top