Maşinile de Formula 1 au avut un design aparte şi performanţe pe măsură încă de la debutul competiţiei la mijlocul secolului trecut. Ferrari a prezentat F10 ieri şi McLaren s-a grăbit să arate tuturor modelul similar botezat MP4-25.

Noile reglementări tehnice ale F1 au dus la o "ruptură" faţă de MP4-24 din 2009. Motorul este, tot, de origine Mercedes Benz - un V8 ce dispune acum de un rezervor mai mare. Aerodinamica joacă un rol extrem de important. Partea frontală şi spatele monopostului atrag atenţia. În 2010 McLaren mizează pe un cuplu de piloţi format din Lewis Hamilton şi Jenson Button. Lewis trebuie să îşi revină după un 2009 dezastruos dacă luăm în calcul performanţa sa anterioară. Colegul său vine după un 2010 senzaţional în care a întrecut aşteptările şi şi-a acontat titlul de campion mondial în echipa Brawn GP (ce acum a devenit echipa reprezentativă pentru Mercedes şi l-au adus pe Michael Schumacher ca pilot).
Nu ştiu cum se vor acomoda cei doi campioni mondiali. Amândoi sunt originari din Marea Britanie ca şi echipa McLaren. Mă aştept să facă o fază frumoasă şi cu siguranţă vor fi pe podium sau în cel mai rău caz în imediata sa apropiere.

UPDATE: Toro Rosso şi-a anunţat versiunea 2010 într-un mod special. 


top